sâmbătă, 6 iulie 2013

Cincizeci de umbre ale lui Grey - E. L. James


Rezumat pe scurt


O studenta americana face cunostinta cu un tanar bogat si seducator sau bogat, deci seducator si incearca sa aiba o relatie cu el. Problema este ca el nu doreste o relatie romantica, ci doar una bazata pe sex, si nu orice fel de sex, ci sex care implica dominatie si practici sado-masochiste, el fiind dominatorul. In mare, se joaca de-a uite cureaua, nu e cureaua pana cand americanca si-o ia pe spinare si decide ca nu e de ea.

Rezumat pe larg

Anastasia Steele este o americanca de 21 de ani studenta in ultimul an care face cunostinta din intamplare cu Christian Grey, un tanar antreprenor de succes. Cei doi mai au o intalnire, insa Ana este intimidata de Christian si, desi ea este atrasa de el, nu crede ca sentimentul este reciproc. Totusi, la o a treia intalnire, Christian ii marturiseste ca ar vrea sa faca sex, insa ea ar trebui mai intai sa fie de acord cu niste reguli si sa semneze un contract. Cei doi continua sa se vada si Christin ii explica Anei preferintele sale BDSM (dominanta si subordonare si sado-masochism) dupa ce o pune sa semneze un contract de confidentialitate. Vrea sa o faca sa semneze si un contract de subordonare sexuala, continand clauze prin care Ana n-ar putea nici macar sa-l atinga sau sa-l priveasca fara voia lui, insa, deoarece Ana este inca virgina, fac sex fara ca ea sa fi semnat contractul.
Cei doi incep sa se cunoasca mai bine si Ana afla ca Christian a mai incercat sa aiba relatii de dominanta si subordonare cu alte femei, dar nu a gasit pe nimeni compatibil. Desi incearca sa faca fata cerintelor lui, Ana descopera in curand ca unele lucruri nu le poate duce la capat si ca nu e satisfacuta de o relatie pur sexuala. Curiozitatea si darurile sale extravagante o fac totusi sa incerce experimenteze tot mai mult, descoperind ca palmuirea in timpul actului sexual nu este intru totul neplacuta. Datorita presiunilor contractului si datorita temerilor Anei in privinta punctelor extreme in care ar putea ajunge relatia lor, Ana ii cere lui Christian s-o pedepseasca pentru a vedea cat de departe este Christian dispus sa mearga. Acesta o bate cu cureaua, ceea ce o face pe Ana sa inteleaga ca nu asta e relatia pe care o doreste si sa-l paraseasca pe Christian.

0 pareri:

Spune-ti parerea...